• + 30 24273 50100
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

99 χρόνια απουσίας από αυτή τη ζωή του μεγάλου Σκιαθίτη διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Στις 3 Ιανουαρίου 2010 έκλεισαν 99 χρόνια απουσίας από αυτή τη ζωή του μεγάλου Σκιαθίτη διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Εν τούτοις όχι μόνο δεν τον κρατούν σε απόσταση, αλλά προκαλούν μια νοσταλγία, μια ανάγκη να πάμε όσο γίνεται πιο κοντά του, ν’ ακούσουμε τον ήρεμο και βαθύτατα παρηγορητικό του λόγο, αλλά και να επικοινωνήσουμε με μια απ’ τις πιο γνήσιες εθνικές δυνάμεις, κι από κει να πάρουμε θάρρος και αισιοδοξία.

Γι’ αυτό σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται κάθε χρόνο διαλέξεις και πνευματικά αφιερώματα τιμώντας τη μνήμη και το έργο του.

Το Σπίτι- Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο με χαρά και προθυμία ανταποκρίνεται στην πρόσκληση κάθε πολιτιστικό φορέα ανά την Ελλάδα, ο οποίος ζητά τη συμβολή και συμμετοχή του στη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων.

Το Μουσείο προτείνει ένα πλάνο εκδηλώσεων με θεματικές ενότητες, όπου φωτίζονται όλες οι πτυχές του Μεγαλέξανδρου των νεοελληνικών γραμμάτων, προσφέροντας από το αρχειακό υλικό που διαθέτει πολλά στοιχεία εργοβιογραφικά του συγγραφέα.

Έτσι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 το Μουσείο Παπαδιαμάντη θα συμμετέχει στο πνευματικό αφιέρωμα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, που διοργανώνει η Ένωση για την Ανάδειξη και τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στις Σέρρες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τους περιλαμβάνει:

Τετάρτη 3-2-2010 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Από το σπίτι του στη Σκιάθο…στη μακρινή Βραζιλία» με ομιλητές την κα Αθηνά Παπαγεωργίου Διευθύντρια του Σπίτι- Μουσείου Παπαδιαμάντη και τον κ. Theo de Borba Moosburger, Βραζιλιάνο Πανεπιστημιακό ερευνητή, ελληνιστή και μεταφραστή του έργου του Παπαδιαμάντη.

Δευτέρα 8-2-2010 στο Ξενοδοχείο «Φίλιππος – Ξενία»,  «η πνευματική και πολιτική διάσταση του έργου του Παπαδιαμάντη» με ομιλητές τον Μοναχό Μωυσή Αγιορείτη, συγγραφέα και τον κ. Σαράντο Καργάκο, ιστορικό – συγγραφέα.

Παράλληλη έκθεση με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: η ζωή και το έργο του» από 4-12/2/2010 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.


© 2016 Municipality of Skiathos