• + 30 24273 50100
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Σκιάθο, στις 26 Σεπτεμβρίου 2008 ο Πρέσβης της Δανίας κ. Tom Norring. Συγκεκριμένα την Παρασκευή το πρωί, ο κ. Πρέσβης επισκέφτηκε το Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη στο γραφείο του στο Δημαρχείο μαζί με τον Ακόλουθο και Πρόξενο της Πρεσβείας της Δανίας κ. Knud Gerne και τον Επίτιμο Πρόξενο της Δανίας στη Θεσσαλία κ. Γεροβασίλη Γεώργιο. Ο κ. Πρέσβης έδωσε συγχαρητήρια για την εικόνα του νησιού και εντυπωσιάστηκε από την έντονη κίνηση που είχε το νησί αυτή την εποχή. Ανέφερε ότι ως Πρέσβης της Δανίας ενδιαφέρεται και επισκέπτεται τους τουριστικούς προορισμούς που προτιμούν οι Δανοί πολίτες και για αυτό έχει μεγάλη εμπειρία από τα ελληνικά νησιά τα οποία είναι τουριστικοί προορισμοί και η Σκιάθος τον εντυπωσίασε ιδιαιτέρως. Συζητώντας με τον Δήμαρχο για τα οικολογικά θέματα ενημερώθηκε για τις δράσεις του Δήμου Σκιάθου, οι οποίες πέρα από τα έργα εκτείνονται και στην επιμόρφωση και καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων του νησιού και κυρίως των παιδιών. Στη συνέχεια ο κ. Πρέσβης ζήτησε να μάθει για τους ρυθμούς της καθημερινότητας κατά τους χειμερινούς μήνες και ποια διαφορά υπάρχει σε σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η τουριστική περίοδος διαρκεί έξι μήνες και τους υπόλοιπους μήνες προετοιμάζεται το νησί για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του. Τέλος ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε το Δήμαρχο και μετέφερε τις ευχαριστίες των συμπατριωτών του, διότι πάντα η φιλοξενία που απολαμβάνουν στο νησί είναι άριστη. Στο τέλος της επίσκεψης έγινε η ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Πρέσβη της Δανίας και του Δημάρχου Σκιάθου

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
To Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους Σκιάθος – Τσουγκριά – Σκιάθος. Ο διάπλους διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με το «Κέντρο Γεωγραφικών Ερευνών – ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ» στο πλαίσιο της 65ης εκδήλωσης μνήμης για τη βύθιση του υποβρυχίου «Κατσώνης» στη Σκιάθο στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. Η εκδήλωση είχε δύο σκέλη. Στο πρώτο συμμετείχαν 48 κολυμβητές και είχε τη μορφή ομαδικού κολυμβητικού περιπάτου. Η εκκίνηση έγινε από το Παλιό Λιμάνι Σκιάθου έως το νησάκι Τσουγκριά. Μετά την άφιξη και των τελευταίων κολυμβητών ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της επιστροφής αποτελούμενο από έξι ομάδες (25 συνολικά συμμετέχοντες) σε γρήγορο ρυθμό κολύμβησης. Η υποδοχή τους έγινε στις 20.30 στο Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου από τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου κ. Ιωάννη Μπούρτζικα και πλήθος κόσμου. Σε όλη τη διαδρομή υπήρχε συνοδεία από μηχανοκίνητα σκάφη εθελοντών καθώς και το πλωτό του Λιμενικού Σώματος Σκιάθου. Η εκδήλωση έληξε με την απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών δώρων στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου το βράδυ του Σαββάτου, από το Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη, τον Μητροπολίτη Μοζαμβίκης κ.κ. Θεόδωρο, τον Ηγούμενο της Μονής π. Άγγελο Λύσσαρη, τον Λιμενάρχη της Σκιάθου κ. Εμμανουήλ Παντελάκη, τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO κ. Ηλία Δεμιρτζόγλου, τον Πρόεδρο του Α.Ο.Δ.Σ. κ. Ιωάννη Μπούρτζικα και τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κ. Αθανάσιο Ζλατούδη. Όλη αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από το Δήμο Σκιάθου, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, το Λιμενικό Σώμα Σκιάθου και το Σύλλογο τουριστικών σκαφών αναψυχής Σκιάθου με Πρόεδρο τον κ. Βασίλη Μουρεσιώτη. Ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σκιάθου αισιοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός αυτή η εκδήλωση και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ύψωση της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελίστριας Σκιάθου το 1807 και της βύθισης του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» στη Σκιάθο στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Την Κυριακή 14-9-2008 στις 10:30 έγιναν: η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή Υποβρυχίων, Πλοίαρχο Π. Ν. κ. Σπυρίδων Δημουλά, στις 11:00 η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «Κατσώνης» και στις 14:00 η παράθεση του επίσημου γεύματος στο ξενοδοχείο «Εσπερίδες». Στεφάνια κατάθεσαν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιος Γκούπας, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Αντινομάρχης Μαγνησίας κ. Νικόλαος Ντίτορας, ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Σπυρίδων Δημουλάς Π.Ν, ο Λιμενάρχης Σκιάθου κ. Εμμανουήλ Παντελάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υ/Β κ. Γενοβέλης Ναπολέων, ο Βετεράνος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αξιωματικός του Υ/Β «Κατσώνης» κ. Ευάγγελος Κουρής και η εκπρόσωπος Συγγενών Θυμάτων του Υ/Β «Κατσώνης» κα Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου. Λίγο πριν το επίσημο γεύμα να αρχίσει, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης έδωσε αναμνηστικά δώρα στον Διοικητή των Υποβρυχίων Πλοίαρχο Π.Ν, στους Κυβερνήτες Υποβρυχίου και Πυραυλάκατου αντίστοιχα. Έδωσε αναμνηστικά δώρα στην κα Μαγδαληνή Ανθοπούλου και στον κ. Σταύρο Γεωργίου, οι οποίοι βοήθησαν τότε αυτούς που σώθηκαν από το υποβρύχιο «Κατσώνης»και έφτασαν κολυμπώντας στην Βόρεια πλευρά του νησιού. Επίσης αναμνηστικά δώρα έδωσε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Υ/Β κ. Γενοβέλη Ναπολέων, τον Αντιπλοίαρχο Ε.Α κ. Ευάγγελο Κουρή, τον αξιωματικό ε.α. κ. Αλέξανδρο Γραμμένο, τον ανιψιό του Βασίλη Λάσκου του τότε Κυβερνήτη του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» κ. Βασίλη Λάσκο, τη σύζυγο του πεσόντος στο Υποβρυχίου «Κατσώνης» κα Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, τον Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας Παν/μιου Αθηνών και Πρόεδρο Εταιρίας Παπαδιαμαντικών Σπουδών κ. Φώτη Δημητρακόπουλο και τον Μητροπολίτη Μοζαμβίκης κ.κ. Θεόδωρο. Ο Διοικητής Υποβρυχίων, ο Κυβερνήτης του Υποβρυχίου, ο Κυβερνήτης της Πυραυλακάτου έδωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους αναμνηστικά δώρα στο Δήμαρχο της Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη. Επίσης το Σάββατο στις 13 Σεπτεμβρίου 2008 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Διόπου- Αρμενιστή Νικόλαου Καππαδούκα στη Γλώσσα Σκοπέλου. Παρευρέθηκαν ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Δημουλάς Σπυρίδων Π.Ν, ο Κυβερνήτης Υποβρυχίου και ο κυβερνήτης Πυραυλάκατου, ο αδερφός του Νικόλαου Καππαδούκα κ. Δημήτρης Καππαδούκας, οι Αρχές του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Ο Δήμος Σκιάθου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποίησε με μεγάλη λαμπρότητα τις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ κατά το Σαββατοκύριακο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2008, με αφορμή την ανάμνηση της κατασκευής και υψώσεως της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, το έτος 1807 και της βυθίσεως του υποβρυχίου «Κατσώνης» στη Σκιάθο, στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. Το Σάββατο 13-9-2008 και ώρα 19:30 έγινε η εκφώνηση του Ιστορικού της Ημέρας από τον Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας Παν/μίου Αθηνών και Πρόεδρο Εταιρίας Παπαδιαμαντικών Σπουδών κ. Φώτη Δημητρακόπουλο, στις 20:00 έγινε η αναπαράσταση της Υψώσεως της 1ης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας με παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιο Γκούπα, του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη, του Αντινομάρχη Νομού Μαγνησίας κ. Νικόλαο Ντίτορα, του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Παναγιώτη Βλάϊκο, του Βουλευτή Ν. Ευβοίας κ. Λιάσκο, του Αντιδημάρχου Δράμας κ. Αναστάσιο Χατζηγιάννη, του Μητροπολίτη Μοζαμβίκης κ.κ. Θεόδωρο, του Διοικητή Υποβρυχίων Πλοιάρχου Σπυρίδων Δημουλά Π.Ν, του Κυβερνήτη του Υποβρυχίου Πλωτάρχη Νικόλαο Φίλια Π.Ν, του Κυβερνήτη της Πυραυλάκατου Πλωτάρχη Λ. Φουντάνα Π.Ν, του Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Εμμανουήλ Παντελάκη, του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO κ. Ηλία Δεμιρτζόγλου, εκπροσώπων Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού, του Συνδέσμου Υποβρυχίων των παλαίμαχων, των συγγενών των Θυμάτων του Υποβρυχίου «Κατσώνης» και πλήθος κόσμου. Στις 20:30 ακολούθησε εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με εθνικούς ιστορικούς χορούς και εθνικά ιστορικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που παρουσίασε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου. Φυσικά δεν έλειπε η Φιλαρμονική της Σκιάθου, με τον μαέστρο κ. Στάθη Αρβανίτη. Στη συνέχεια έγινε αναφορά εν συντομία στους στόχους και τους σκοπούς ανά τον κόσμο του Ομίλου για την UNESCO από τον Πρόεδρο και δόθηκαν μετάλλια στον ηγούμενο της Μονής π. Άγγελο Λύσσαρη και τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη και ο Πρόεδρος του Ομίλου ανέφερε ότι εντάχθηκε η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, λόγω της Ιστορικής, Εθνικής και Θρησκευτικής της σπουδαιότητας. Μετέπειτα ακολούθησε η Δεξίωση στον προαύλιο χώρο της Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου. Σε αυτή την εκδήλωση Μνήμης βοήθησε πολύ και ο ηγούμενος του Μοναστηριού Πανοσιολογιότατος Π. Άγγελος Λύσσαρης.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, με λαμπρότητα, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008, Εκδηλώσεις Μνήμης για την κατασκευή και ύψωση της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου το 1807, καθώς και αυτών για τη βύθιση του Υ/Β «Κατσώνης» στη Σκιάθο στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. Εκδηλώσεις που κατά καιρούς έχουν τιμήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας καθώς και πλήθος επισήμων. Το Σάββατο στις 13-9-2007 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, στις 19:00 θα γίνει Δοξολογία, στις 19.30: Εκφώνηση του Ιστορικού της ημέρας από τον Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρο της Εταιρίας Παπαδιαμαντικών Σπουδών, κ. Φώτη Δημητρακόπουλο στις 20.00: Αναπαράσταση της Υψώσεως της 1ης Ελληνικής Σημαίας στην Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου και ανάκρουση εμβατηρίου, στις 20.30: Εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με εθνικούς ιστορικούς χορούς και εθνικά ιστορικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που θα παρουσιάσει το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και στις 21.00: Δεξίωση στον προαύλιο χώρο της Ι.Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου. Την Κυριακή στις 14-9-2007 και ώρα 10:30 θα γίνει η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας υπό του Διοικητού Υποβρυχίων, Πλοιάρχου Π.Ν., κ. Δημουλά Σπυρίδων, στις 11:00 θα γίνει η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και στις 14:00 η παράθεση επίσημου γεύματος στο ξενοδοχείο «Εσπερίδες». Επίσης ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σκιάθου σε συνεργασία με το «Κέντρο Γεωγραφικών Ερευνών – ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ» διοργανώνει το Σάββατο 13-9-2008, κολυμβητικό διάπλου μεταξύ Σκιάθου και Τσουγκριά. Ο διάπλους έχει δύο σκέλη, από τα οποία το πρώτο (μετάβαση από Σκιάθο στο Τσουγκριά) έχει τη μορφή λαϊκού κολυμβητικού περιπάτου χωρίς συναγωνισμό, ενώ το δεύτερο (επιστροφή από το Τσουγκριά στη Σκιάθο) έχει τη μορφή κολυμβητικού αγώνα. Η διαδρομή του κάθε σκέλους είναι 4,43 χλμ. (2,39 ναυτικά μίλια) και θα υπάρχει συνοδεία από μηχανοκίνητα και κωπήλατα σκάφη (canoe και kayak).
© 2016 Municipality of Skiathos