• + 30 24273 50100
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύλλογος Εκδοτών βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

  

Ένα από τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα αυτή την εποχή είναι η 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο από 13-29 Μαΐου 2011.

Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που φιλοξενούνται στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, ένας από τους συνδιοργανωτές φορείς, ο Σύλλογος Εκδοτών βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), έχει συμπεριλάβει αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 στις 9:00 μ.μ. η Διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο κα Αθηνά Παπαγεωργίου έχει κληθεί να παρουσιάσει στο Ζάππειο με λόγο και εικόνα το ιστορικό του Μουσείου Παπαδιαμάντη, του πατρικού σπιτιού δηλαδή του Σκιαθίτη συγγραφέα.

Στη συνέχεια ο Θεολόγος και συγγραφέας κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος θα διαβάσει αποσπάσματα από τα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη «Ωχ! Βασανάκια» και «Αγάπη στον κρεμνό» και ο ηθοποιός κ. Θανάσης Σαράντος θα διαβάσει απόσπασμα από το διήγημα «Θέρος-Έρος».

Είναι ευπρόσδεκτοι οι βιβλιόφιλοι και θαυμαστές του Παπαδιαμαντικού έργου να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα αυτό.


© 2016 Municipality of Skiathos