• + 30 24273 50100
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ HOST TOWN- ΣΚΙΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011

Ο Δήμος Σκιάθου οργάνωσε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΣΚΙΑΘΟΣ» και την Πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011 κα Βίκυ Σαντίκου εκδρομή (pick-nick) στις Κουκουναριές το πρωί του Σαββάτου στις 9 Οκτωβρίου 2010 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Προγράμματος «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», που ο Δήμος Σκιάθου συμμετέχει.hostt1

Αυτή η εκδήλωση οργανώθηκε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που βρίσκονται στο νησί.

Συμμετείχαν στην οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ο Σύλλογος «ΑΛΚΗ»με την Πρόεδρό του κα Δέσποινα Μιτζέλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΣΚΙΑΘΟΣ» με τον Πρόεδρό του κ. Θ. Τζούμα, ο δασολόγος του Δήμου Σκιάθου κ. Βασίλης Ταμπάκης, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σκιάθου με υπεύθυνη την κα Πόλλυ Κουτσίκου και οι εκπαιδευτικοί και μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Συντονιστής της όλης διοργάνωσης ήταν ο κ. Α. Ζλατούδης.

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν όλοι μαζί να φυτέψουν δενδρίλια στην περιοχή κάτω από την καθοδήγηση του κ. Β. Ταμπάκη, τα οποία είναι προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΣΚΙΑΘΟΣ». Στη συνέχεια  ξεκουράστηκαν και  γεύτηκαν ωραία εδέσματα που πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΣΚΙΑΘΟΣ» και μετά  ζωγράφισαν όλα τα παιδιά μαζί κάτω από την καθοδήγηση της κα Δ. Μιτζέλου. Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Πόλλυ Κουτσίκου  οργάνωσε το παιχνίδι των παιδιών με μπάλες και στεφάνια.

Με λεωφορείο του Δήμου Σκιάθου έγινε η μεταφορά των παιδιών.

 Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η χώρα μας διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε, με τη στήριξη της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας, τη διοργάνωση και φιλοξενία των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 25 Ιουνίου 2011 έως και 4 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα. Στους Αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές με διανοητική αναπηρία από 185 χώρες, 2.500 προπονητές, 3.000 τεχνικοί επίσημοι και 25.000 εθελοντές, ενώ υπολογίζεται ότι 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών θα έλθουν στην Ελλάδα, από κάθε γωνιά του πλανήτη και 3.000 εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο θα έρθουν για ν’ αποθανατίσουν τις στιγμές του θριάμβου μετά την προσπάθεια και να προβάλλουν τις δεξιότητες αυτών των ξεχωριστών αθλητών.

Παράλληλα με τους Αγώνες, ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση της νεολαίας μας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας, θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο, ενώ 13 Πρέσβεις Καλής Θελήσεως από το χώρο της Επικοινωνίας και 22 Κήρυκες Εθελοντισμού από τον Αθλητισμό, τον Καλλιτεχνικό και τον Πολιτιστικό χώρο έχουν ήδη αναλάβει τη διάδοση του μηνύματος, με εκστρατεία που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Ένα από τα πιο σημαντικά ειδικά προγράμματα των δικών μας Αγώνων είναι το πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» (HOST TOWN). Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις Διεθνείς Αποστολές να φιλοξενηθούν μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου 2011, σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα. Μέσα από αυτή τη φιλοξενία οι αθλητές Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό Πολιτισμό και να προσαρμοστούν σ’ ένα  καινούριο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι Έλληνες πολίτες θα ενημερωθούν περισσότερο για τα Άτομα με Διανοητική Αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στη Σκιάθο θα έρθει η αποστολή από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελείται από 230 αθλητές με τους συνοδούς- προπονητές τους και θα φιλοξενηθεί δωρεάν στο ξενοδοχείο «Skiathos Princess- του Ομίλου Santikos Hotels & Resorts», που έχει ανακηρυχθεί Μέγας Αμφιτρύων από την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. hostt2

Ο Δήμος Σκιάθου θα συμβάλλει ενεργά στην άρτια διοργάνωση της όλης φιλοξενίας και έχει εντάξει όλο το πρόγραμμα και τις δράσεις ευαισθητοποίησης  για το 2010 και 2011 υπό την αιγίδα του.  

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ- ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» -ΣΚΙΑΘΟΣ συμβάλλουν εθελοντικά  όλοι οι φορείς του νησιού (σύλλογοι, ενώσεις κ.ά.) ενωμένοι με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. 

Η όλη διοργάνωση για τα έτη 2010 και 2011 στηρίζεται  σε εθελοντική βάση και οι εκδηλώσεις έχουν χορηγούς και υποστηρικτές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 «Είμαι μέσα!» είναι το slogan του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 σ’ όλη την Ελλάδα.

«Μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον!» είναι το slogan της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011στη Σκιάθο.

© 2016 Municipality of Skiathos